اصول کاشت گوجه فرنگی به شکل حرفه ای + بهترین زمان کاشت

اصول کاشت گوجه فرنگی به شکل حرفه ای + بهترین زمان کاشت

روش کاشت گوجه فرنگی در گلدان اصول کاشت گوجه فرنگی به شکل حرفه ای + بهترین زمان کاشت موضوع یکی از مطالب سایت نکته تاپ است. امیدواریم که مفید واقع شده و …

علت شل شدن و زرد شدن برگ سانسوریا از ریشه و پایین چیست

علت شل شدن و زرد شدن برگ سانسوریا از ریشه و پایین چیست

علت زرد شدن نوک برگ سانسوریا علت زرد شدن برگ سانسوریا ابلق + علت زرد شدن برگ سانسوریا از ریشه موضوع یکی از مطالب سایت نکته تاپ است. در این مطلب با …

اصول نگهداری از گل سانسوریا در منزل + خاک و خواص سانسوریا

اصول نگهداری از گل سانسوریا در منزل + خاک و خواص سانسوریا

روش نگهداری گل سانسوریا بلند اصول نگهداری از گل سانسوریا در منزل + خاک و خواص سانسوریا موضوع یکی از مطالب سایت نکته تاپ است. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد …

انواع گل شمعدانی

عکس گل شمعدانی گل شمعدانی هلندی و خارجی خاک مناسب گل شمعدانی تکثیر گل شمعدانی نیاز آبی گل شمعدانی نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان نی نی سایت نگهداری شمعدانی در حیاط گلهای خشک شده شمعدانی نگهداری گل شمعدانی در آب

نگهداری گل شمعدانی هلندی و خارجی در تابستان و زمستان + خواص گل شمعدانی در خانه موضوع یکی از مطالب سایت نکته تاپ است. در این مطلب با شما درباره گل شمعدانی صحبت کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

شمعدانی گیاهی خوش آب و رنگ است و با نام علمی Pelargonium شناخته می شود. شمعدانی به دلیل رنگ گل هایش، عطر برگ هایش، تنوع بالایش و گلدهی طولانی اش در دسته محبوب ترین گل های آپارتمانی قرار دارد. شما می توانید با نگهداری گل شمعدانی بخشی از طبیعت را به خانه هایتان مهمان کرده و از آن لذت ببرید.

راهنمای خرید گل شمعدانی

از اولین قدم شروع می کنیم یعنی راهنمای خرید گل شمعدانی. در ادامه می توانید نکات مهمی درباره خرید یک شمعدانی سالم و شاداب از گلخانه را مشاهده کنید.

نکته اول

در هنگام خرید شمعدانی به گل هایش نه بلکه به برگ هایش دقت کنید یعنی اگر گلدانی پر از شاخه های گل بود اما برگ هایش زرد شده و کوچک مانده بودند نباید آن را خریداری کنید. شما باید شمعدانی را انتخاب کنید که برگ هایی بزرگ، سبز و زیبا داشته باشد، به طوری که شما بتوانید با نگاه کردن به برگ ها از سلامت گیاه تان مطمئن شوید.

نکته دوم

بعد از این نکته زمان بررسی کنار و پشت برگ ها برای شناسایی آفات مختلف است. در گلخانه ها تعداد بالایی گل نگهداری می شود و احتمال وجود آفات بسیار بالاست پس حتما قبل از خرید، گیاه انتخاب شده را بررسی کنید.

نکته سوم

نحوه بررسی کردن شما مهم است زیرا آفات نقاط متفاوتی در گیاه را برای پنهان شدن و زندگی کردن انتخاب می کنند. برای این منظور ابتدا زیر برگ ها سپس کنار گل ها و ساقه را به خوبی بررسی کنید و اگر با حشره، تارهای عنکبوت یا لکه های چسبناک مواجه شدید یعنی این گیاه آفت زده و باید درمان شود.

نکته چهارم

بعد از بررسی کردن گیاه به سراغ پایین ترین قسمت ساقه بروید، چرا؟ به شما توضیح خواهیم داد. بعضی از گلخانه ها برای کاشت گیاهان آپارتمانی که اکثرا به خاک های سبک نیاز دارند، از خاک های نامرغوب و رسی استفاده می کنند تا سود بیشتری کسب کنند. به همین خاطر است که بسیاری از گیاهانی که خریداری می کنیم حتی با نگهداری صحیح پس از مدت کوتاهی از بین می روند. به همین خاطر به شما توصیه می کنیم از گلخانه هایی که گیاهان را در خاک های باکیفیت می کارند، خرید کنید. همانطور که در بالا اشاره شد شما باید پایین ترین قسمت ساقه را هم بررسی کنید تا اگر نرم و لهیده شده است از خرید گیاه خودداری نمایید زیرا این گیاه دچار پوسیدگی ریشه است و به زودی از بین می رود.

نکته پنجم

اگر گلدهی طولانی شمعدانی برای شما از اهمیت زیادی برخوردار است به سایز گل ها دقت کنید زیرا شمعدانی اژدر گل های بسیار زیبا و دل انگیزی دارد اما یک گیاه فصلی ست و فقط در مدت زمان معینی گل می دهد. حتما از فروشنده راجب نوع شمعدانی سوال کنید تا گیاهی باب سلیقه تان خریداری نمایید.

عوض کردن گلدان گل شمعدانی

قدم اول

توصیه می شود بعد از خرید شمعدانی، گلدان آن را به سرعت عوض نکنید. گلدان شمعدانی را در مکانی که قرار است از آن نگهداری کنید قرار دهید تا گیاه بتواند خودش را با شرایط جدیدی که در آن قرار گرفته است، وفق بدهد.

قدم دوم

بعد از گذشت چند روز، گلدانی که یک یا دو سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد را انتخاب نمایید تا ریشه های گیاه فضای کافی برای رشد و گستردگی داشته باشند. اگر گلدان انتخابی شما خیلی بزرگ تر از گلدان قبلی باشد، گیاه شروع به پرورش ریشه هایش کرده و تمام انرژی اش را صرف این کار خواهد کرد پس دیگر از گلدهی خبری نیست.

قدم سوم

بهترین زمان برای عوض کردن گلدان شمعدانی، ۱ روز بعد از آبیاری کردن آن است. با این کار خاک کمی خیس شده و حالت فشرده پیدا می کند پس زمانی که گیاه را از گلدان خارج می کنید، خاک دور ریشه می ماند و از آن محافظت می کند.

قدم چهارم

برای تعویض گلدان، گلدان قبلی را درون گلدان جدید قرار بدهید تا مقدار خاکی که باید در کف گلدان قرار بدهید را بررسی کنید. برای افزایش زهکش گلدان می توانید کف آن را با استفاده از پوکه یا شن درشت پوشش دهید.

قدم پنجم

مقداری خاک بر روی پوکه ها ریخته و به سراغ خارج کردن گیاه از گلدان قبلی بروید. گلدان را ابتدا به شکل کج بر روی دست تان بگیرید، سپس سر آن را به سمت پایین نگه دارید و به کف آن ضربه بزنید. باید حسابی حواستان را جمع کنید و مراقب برگ ها و ساقه گیاه باشید تا در هنگام بیرون آمدن از گلدان دچار صدمه و آسیب دیدگی نشوند.

قدم ششم

می توانید چند ضربه هم به کناره های گلدان وارد کنید تا گیاه راحت تر خارج شود. بعد از خارج شدن گیاه باید سرعت عمل تان را بالا ببرید و آن را سریعا به گلدان جدیدش انتقال داده و دور بوته را با ریختن خاک بپوشانید تا از صدمه دیدن ریشه پیشگیری شود.

قدم هفتم

خاک روی گلدان را فشرده کنید و با کف دست فشار داده و یکدست کنید. بعد از این مرحله گلدان را به خوبی آبیاری کنید تا سیراب شود. بعد از تعویض گلدان، شمعدانی را در معرض نور خورشید قرار ندهید و دو سه روزی در مکانی نیم سایه نگهداری کنید تا احتمال آسیب دیدگی اش به کمترین میزان ممکن برسد.

عکس گل شمعدانی گل شمعدانی هلندی و خارجی خاک مناسب گل شمعدانی تکثیر گل شمعدانی نیاز آبی گل شمعدانی نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان نی نی سایت نگهداری شمعدانی در حیاط گلهای خشک شده شمعدانی نگهداری گل شمعدانی در آب

نگهداری گل شمعدانی در خانه

شمعدانی آن قدر زیبا و دل انگیز است که در آثار بسیاری از شاعران ایرانی راه پیدا کرده و شما می توانید در سایت های مختلف شعرهایی درباره شمعدانی را به وفور مشاهده و مطالعه کنید. نگهداری از شمعدانی کار آسانی ست و حتی افراد مبتدی هم می توانند از این گیاه به خوبی نگهداری کنند اما به شرطی که اصول نگهداری از این گیاه را بلد باشید. در ادامه شرایط کامل نگهداری از این گل زیبا را برای شما جمع آوری کرده ایم.

میزان نور و دما لازم برای شمعدانی

شمعدانی در دسته گیاهان علاقه مند به نور خورشید قرار دارد. به همین خاطر باید در مکانی پر نور نگهداری شود تا بتواند بهترین رشد و عملکرد خود را به نمایش بگذارد.

کدام پنجره ؟

پشت پنجره شرقی یا جنوبی در خانه مکان مناسبی برای قرار دادن شمعدانی ست. پنجره شرقی پنجره ای ست که نور آرام و معتدلی دارد اما پنجره جنوبی نوری خشن تر داشته و حتما باید با استفاده از شیشه مات کن فیلتر شود.

نگهداری شمعدانی در تابستان و زمستان

شما می توانید برای بهترین عملکرد شمعدانی را در فصل پاییز و زمستان که نور خورشید کم جون است پشت پنجره جنوبی و در فصل بهار و تابستان که نور خورشید قوی و شدید است پشت پنجره شرقی قرار دهید.

بهترین دما

بسیاری از افراد شمعدانی را در بیرون از خانه نگهداری می کنند، اگر شما هم جز آن دسته از افراد هستید باید گیاهتان را با شروع پاییز به داخل خانه منتقل کنید. شمعدانی گستره دمایی وسیعی دارد اما بهتر آن را از سرما یا گرمای زیاد محافظت کنید. دمای ۱۳ تا ۲۰ درجه گستره دمایی مناسبی برای شمعدانی ست.

میزان آبیاری و رطوبت لازم برای شمعدانی

شیوه آبیاری کردن یکی از مهم ترین نکات در نگهداری از گل های آپارتمانی ست. تعداد دفعات آبیاری گیاه به عوامل مختلفی مثل میزان نور، دما و فصل های مختلف سال بستگی دارد.

روش آبیاری برای افراد مبتدی

اگر تا به حال از گیاهی مراقبت نکرده اید و در این امر مبتدی هستید، از روش خلال دندان برای زمان درست ابیاری استفاده کنید. برای این منظور یک خلال دندان را وارد خاک گلدان کنید، اگر به خلال دندان خاکی نچسبید زمان آبیاری ست اما اگر به خلال دندان مقداری خاک چسبید نشانه این است که خاک گلدان هنور خیس است و رطوبت دارد. بعد از مدت زمان کوتاهی متوجه زمان درست برای آبیاری گیاه خواهید شد.

جلوگیری از شوکه شدن گیاه

بسیاری از افراد گیاهشان را با آبی سرد یا خیلی گرم آبیاری می کنند که این کار بسیار اشتباه است. گیاهتان را با آبی که همدمای محیط است آبیاری کنید تا شوکه نشده و برگ هایش زرد نشوند.

رطوبت مورد نیاز

شمعدانی به رطوبت ۴۰ تا ۶۰ درصدی محیط نیاز دارد تا بتواند شادابی و طراوت خود را حفظ نماید. در زمان های قدیم شمعدانی را دور حوض می چیدند تا به این صورت رطوبت مورد نیازش را تامین کند، امروزه می توانید با درست کردن جزیره همان رطوبت را برای گیاه خود تامین کنید.

نوع خاک و میزان تغذیه لازم برای شمعدانی

در این بخش از سایت نکته تاپ مطالبی درباره نوع خاکی که برای گیاهتان استفاده می کنید و شیوه کوددهی آن جمع آوری کرده ایم که در ادامه می توانید مطالعه کنید.

خاک مناسب

شمعدانی برای بهترین رشد به خاکی مرغوب و نیمه سنگین نیاز دارد. شما می توانید با ترکیب کردن پیت ماس با خاک باغچه، پرلیت و کوکوپیت به شکل مساوی یک ترکیب خاک مناسب برای گیاهتان بسازید. ترکیب خاک دیگری هم وجود دارد که برای شمعدانی مناسب است. برای این منظور می توانید ۴ بخش خاک باغچه را با ۲ بخش خاک برگ، ۲ بخش شن و ۲ بخش کود دامی پوسیده ترکیب نمایید. همچنین می توانید از خاک های آماده ای که در گلخانه ها به فروش می رسند هم استفاده کنید.

کوددهی

از آن جایی که شمعدانی در دسته گیاهان گلدار قرار دارد، باید در فصل های رشد مثل بهار و تابستان تقویت شود. برای کوددهی شمعدانی می توانید هر ۲ هفته یک بار آن را با کودهای مخصوص گل های اپارتمانی تغذیه نمایید. کودهای دیگری در بازار وجود دارند که مخصوص گل شمعدانی هستند و اگر از این کودها استفاده کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت زیرا تمام عناصر لازم برای رشد و گلدهی شمعدانی در این کودها وجود دارد.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 14 دی 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته تاپ و لینک مستقیم بلا مانع است.